Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
BANĀNU UN ZEMEŅU RIKOTAS KŪKA
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
110 g sviesta istabas temperatūrā
200 g cukura
2 banāni
2 olas
100 g skābā krējuma vai jogurta
200 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsna sāls
100 g zemeņu
150 g rikotas siera
Pagatavošana
Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru un saspaidītiem banāniem līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un turpina putot.
Pēc tam pievieno skābo krējumu, miltus, cepamo pulveri un sāli, visu iemaisa. Mīklu lej sagatavotajā formā.
Zemenes saspaida un iecilā mīklā. Pa virsu ar karotīti liek rikotas gabaliņus. Arī tos var mazliet iecilāt mīklā.
Komentāri: