BANĀNU UN ZEMEŅU RIKOTAS KŪKA

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 2 banāni
  • 2 olas
  • 100 g skābā krējuma vai jogurta
  • 200 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 100 g zemeņu
  • 150 g rikotas siera

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru un saspaidītiem banāniem līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Pievieno olas un turpina putot.
  3. Pēc tam pievieno skābo krējumu, miltus, cepamo pulveri un sāli, visu iemaisa. Mīklu lej sagatavotajā formā.
  4. Zemenes saspaida un iecilā mīklā. Pa virsu ar karotīti liek rikotas gabaliņus. Arī tos var mazliet iecilāt mīklā.
  5. Cep krāsnī 35–40 minūtes.