Banānu karamele

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 ļoti gatavs banāns

200 g cukura

120 ml ūdens

200 g saldā krējuma

šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni, liek uz vidēji augstas uguns un karsē nemaisot, līdz cukurs izkusis un veidojas karamele tumša dzintara krāsā. Tas var aizņemt 8–10 minūtes.
  2. Tikmēr ar rokas blenderi banānu sakuļ viendabīgā biezenī. Nomēra nepieciešamo saldā krējuma daudzumu, brīdī, kad pievieno karamelei, tam jābūt istabas temperatūrā.
  3. Kad cukurs izkusis un ieguvis tumšu dzintara krāsu, katliņu noņem no uguns, pievieno banānu un iemaisa. Masa uzburbuļos! Tad pakāpeniski pievieno saldo krējumu, iemaisa. Jābūt ļoti uzmanīgam, masa ir karsta! Beidzamo iemaisa šķipsnu sāls. 
  4. Ja karamele nav viendabīga un ir kunkuļaina, tad to liek atpakaļ uz plīts un silda, nepārtraukti maisot, līdz iegūta viendabīga karamele.
  5. Karameli pārlej burciņā, ļauj atdzist. Atdziestot tā kļūs biezāka.

Komentāri: