Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
personām

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Daži padomi trifeļu pagatavošanā

Receptē neaizstājama sastāvdaļa ir cepumu drumstalas. Lai tās iegūtu, protams, nepieciešams drupināt cepumus. Ja ir pieejams pārtikas kombains, tad cepumu var sadrupināt tajā, taču, ja šādas iekārtas mājās nav, tad cepumu drupināšana lieliski sanāks arī ar mīklas rulli.

Lai pareizi izkausētu balto šokolādi, tas jādara uz karstā ūdens tvaikiem tā, lai trauciņš, kurā ir šokolāde, netiek iemērkta ūdenī.

Ņem vērā!

Gatavās trifeles istabas temperatūrā var palikt nedaudz mīkstas, tāpēc tās, kad izņemtas no ledusskapja, jāpatērē samērā ātri.

Sastāvdaļas

  • 240 g kondensētā piena cepumu
  • 150 g ķirbju biezeņa
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 80 g krēmsiera
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • 100 g baltās šokolādes
  • 150 līdz 200 g baltās šokolādes glazūrai

Pagatavošana

  1. Bļodā sakuļ ķirbju biezeni, pūdercukuru, kanēli, krēmsieru un cepumu drumstalas, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  2. Iemaisa izkausētu balto šokolādi.
  3. Mīklu liek dzesēties vismaz uz 1 stundu ledusskapī.
  4. Pēc dzesēšanas saveļ apaļas trifeles, ko mērc izkausētajā baltajā šokolādē.