Baltās šokolādes batoniņi ar mandarīniem un riekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Lielisks veids kā iztērēt mandarīnus un pēc svētkiem pāri palikušos riekstu gabaliņus. Riekstu variācijas var būt atkarīgas no pavāra improvizācijas. Tās var būt gan  mandeles, gan zemesrieksti.

Sastāvdaļas

  • 3 mandarīni
  • 120 g sviesta
  • 120 g miltu
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • 200 g brūnā cukura
  • 150 g baltās šokolādes
  • 50 g valriekstu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Kvadrātveida cepamajā formā ieklāj cepamo papīru.
  2. Riekstus un šokolādi sagriež nelielos gabaliņos. Mandarīnus nomizo.
  3. Nelielā katliņā vai ūdens peldē izkausē sviestu.
  4. Bļodā kuļ olu ar cukuru. Kad masa ir ieguvusi gaišu krāsu, pievieno izkausēto sviestu un iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri.
  5. Beigās pievieno šokolādi un valriekstus.
  6. Mīklu lej cepamajā formā un vienmērīgi izsmērē pa visiem stūrīšiem. Pa virsu saliek mandarīnu daiviņas.
  7. Cep krāsnī 25–30 minūtes, kamēr, iedurot kociņu, tas iznāk ārā tīrs.

Pirms pasniegšanas kūku labāk atdzesēt ledusskapī.

1. pagatavošanas solis
Batonini_1

Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Kvadrātveida cepamajā formā ieklāj cepamo papīru.

Riekstus un šokolādi sagriež nelielos gabaliņos. Mandarīnus nomizo.

2. pagatavošanas solis
Batonini_2

Nelielā katliņā vai ūdens peldē izkausē sviestu.

3. pagatavošanas solis
Batonini_3

Bļodā kuļ olu ar cukuru. Kad masa ir ieguvusi gaišu krāsu, pievieno izkausēto sviestu un iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri.

Beigās pievieno šokolādi un valriekstus.

4. pagatavošanas solis
Batonini_4

Mīklu lej cepamajā formā un vienmērīgi izsmērē pa visiem stūrīšiem. Pa virsu saliek mandarīnu daiviņas.

5. pagatavošanas solis
Batonini_5

Cep krāsnī 25–30 minūtes, kamēr, iedurot kociņu, tas iznāk ārā tīrs.

Pirms pasniegšanas kūku labāk atdzesēt ledusskapī.

Komentāri:

Jūsu komentārs: