Baklažānu čūskiņas ar granātāboliem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Šī recepte man izsaka visu, ko nozīmē vārds “garšīgs” un Tuvie Austrumi. Baklažāni, svaigas piparmētras un koriandrs, granātābols un svaiga citrusu mērcīte.  Baklažānu var griezt jebkādā formā. Es šoreiz vēlējos čūskiņas, bet, ja šī asociācija traucē, var griezt aplīšos, tad būs baklažānu saulītes. Šādi pagatavotu baklažānu var pasniegt kā daļu no dažādām Tuvo Austrumu uzkodām – dolmām, humusu, pildītu papriku, likt uz maizītēm kā sulīgu piedevu kopā ar sieriem. Var pasniegt ar lapu salātiem kopā ar maizīti.

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 1 granātābols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 sauja piparmētru lapiņu
  • 1 sauja koriandra zaļumu (var nelikt)
  • sula no ½ citrona
  • liela šķipsna sāls
  • pāris ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ˚C temperatūrai. Baklažānus nomizo, sagriež. Liek uz cepamā papīra un cep 25–30 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
  2. Sakapā piparmētras un koriandru un saspiež ķiploku ar ķiplokspiedi vai naža asmeni.
  3. Gatavus baklažānus liek bļodā, pievieno zaļumus, ķiplokus, citronu sulu, sāli un eļļu, visu samaisa. Nogaršo un pievieno vēl sāli vai citronu sulu pēc garšas. Ja sanācis par skābu, var pievienot nedaudz cukura.
  4. Pievieno granātābola sēkliņas.