Šī ir dubultlaba recepte, jo no pagatavošanas procesa viedokļa tā ir ļoti vienkārša – tā nevar nesanākt pat pilnīgam iesācējam virtuves mākslās un jaunas garšas nianses pavērsies arī tiem, kas cep un šmorē katru dienu.
Receptes burvība slēpjas garšvielu kombinācijā – kumins, koriandrs, čili, saldā paprika. Punkts uz “i” – gaļai pievienotās rozīnes un rieksti. Rozīnes sautējot no saldām, mazām, žāvētām pārvēršas svaigi skābenās, lielās ogās. Rieksti savukārt ir pārsteigums, jo uzkožot tā uzreiz nevar pateikt, ka tas ir rieksts. Mainās gan to garša, gan struktūra, un ne uz slikto pusi.
Variācijas par tēmu:
Sautējums labi garšos, pagatavots arī no jēra gaļas šķiņķa vai putnu gaļas.
Ja esat asāku ēdienu cienītājs, pielieciet svaigus, gabaliņos sagrieztus čili piparus. Gatavošanas beigās sautējumam var pievienot rīsus, bulguru vai lēcas.
Der zināt:
Pievienojot ēdienam riekstus, tas tiek bagātināts ar kalciju, dzelzi, cinku, magniju un palielinās ēdiena uzturvērtība.
Gaļu noskalo, nosusina un sagriež 2 cm lielos gabaliņos.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni. Uzkarsē sausu pannu un apgrauzdē kumina un koriandra sēklas.
Pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ķiplokus. Kad tie ir pacepti, pārliek tos trauciņā.
Uz tās pašas pannas apcep gaļas gabaliņus viegli brūnus. Kad gaļa ir apcepta, pievieno iepriekš saceptos sīpolus un ķiplokus.
Pievieno buljonu, apgrauzdētās kumina un koriandra sēklas, čili piparus un saldo papriku.
Pievieno rozīnes un gatavo, līdz buljons ir novārījies un sautējums kļuvis biezs.
Pievieno riekstus, samaisa. Nepieciešamības gadījumā pieber vēl sāli vai piparus.
Pasniedz ar kuskusu, bulguru vai rīsiem.
Komentāri: