Ātrie makaroni sēņu mērcē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g makaronu pasta penne
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g gaileņu, šampinjonu vai citu sēņu
  • 10 ķiršu tomāti
  • 70 g spinātu
  • ⅓ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarotes paprikas pulvera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 4 lapiņas bazilika
  • 1 tējkarote medus
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Uz sakarsētas pannas eļļā apcep sagrieztas šampinjonu vai citu sēņu šķēlītes, pievieno nedaudz paprikas pulvera un ļoti smalki sakapātu ķiploku.
  3. Visu pārlej ar saldo krējumu un pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un noregulē garšu ar 1 tējkaroti medus.
  4. Pannas saturam pievieno spinātu lapas un iemaisa makaronus.
  5. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru.