Svaiga, maiga, sulīga vasaras torte, kas ikreiz ir citāda. Svarīgs šajā receptē ir vien tas, ka kūka sastāv no trim kārtām – cepumu pamata, jogurta krēma un svaigām ogām bagātīgā želejā. Tālāk jau viss ir variācijas – var izmantot krekerus, cepumus “Selga” vai auzu pārslu cepumus. Var variēt ar daudzveidīgajām jogurta garšām – ķiršu, melleņu, persiku, zemeņu, meža ogu, pat smiltsērkšķu. Visbeidzot kūkas virsējā, krāšņākā kārta – ogas. Te var būt viss, kas izaudzis dārzā un mežā, – meža avenes, meža zemenes, mellenes vai kazenes, dārza avenes un upenes. Lai šī recepte kļūst par iknedēļas brīvdienu kūku – katrreiz mēģinot ko pamainīt sastāvdaļās.
Pamatnei
Jogurta krēmam
Virskārtai un pārlējumam
Sāk ar pamatni. Cepumus sadrupina smalkās drupačās, samaisa ar mīkstu sviestu.
Pilda tortes veidnē, kārtīgi saspaidot, lai veidotos stingrs pamats.
Gatavo krēmu. Želatīnu izkausē ūdens peldē.
Jogurtu sakuļ ar 100 g cukura, pievieno izkausētu želatīnu.
Saldo krējumu saputo ar 20 g jeb ~ 2 ēdamkarotēm cukura un pievieno jogurta masai. Visu sacilā.
Krēmu klāj uz pamatnes, nolīdzina un liek aukstumā uz 1– 2 stundām.
Ogas nomazgā, nožāvē un attīra no kātiņiem. Liek uz krēma kārtas, kas var būt vēl pamīksts.
Tortes glazūru pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma un uzreiz pārlej pāri ogām. Liek uz vairākām stundām aukstumā kārtīgi sastingt.
Ātri, vienkārši un tikpat garšigi.
loti skaistakuka …Ar prikeku izeptu tadu pasu…
Kur tādu “tortes glazūru” var nopirkt?