ASIE ARBŪZU SALĀTI

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 700 g arbūza bez sēklām
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • buntīte pētersīļu
  • buntīte piparmētru
  • 50 g melno olīvu bez kauliņiem
  • 100 g fetas siera
  • 30 g mandeļu bez mizas

MĒRCEI

  • 1 zaļais čili
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • ½ tējkarotes harisas pastas
  • ½ tējkarotes malta kumina
  • ½ tējkarotes paprikas
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Čili izņem sēklas, to smalki sakapā. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai savelkas.
  2. Nomizo un sagriež arbūzu. Sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Zaļumus sakapā. Olīvas sagriež ripiņās. Fetas sieru sadrupina.
  3. Bļodā sacilā arbūzu, sarkanos sīpolus, kapātos zaļumus un olīvas. Pāri kārto sadrupināto fetas sieru un pārlej mērci.
  4. Pārber ar kapātām mandelēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: