Kuskusa gurķu un ķiršu tomātu salāti ar kazas sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

150 g kuskusa

200 g ķiršu tomātu

200 g lauku gurķu

140 g svaigā kazas siera

2 ēdamkarotes medus

sula no 1 laima 

1 buntīte pētersīļu

100 ml Extra virgin olīveļļas

1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Uzvāra 300 ml ūdens ar sāli, pārlej kuskusam, pievieno sviestu. Trauku pārklāj uz 5 minūtēm. 
  2. Pēc tam ar dakšiņu uzirdina kuskusu un ļauj pilnībā atdzist. 
  3. Nomazgā un notīra no kātiem pētersīļus, rupji sakapā. 
  4. Medum piespiež laima sulu, visu sakuļ, līdz medus izkusis, piekuļ olīveļļu un atliek malā. 
  5. Sagriež tomātus un gurķus, sadrupina kazas sieru. 
  6. Pievieno pusi mērces, un visu vienmērīgi samaisa, pēc garšas pievieno sāli. 
  7. Uz šķīvja kārto salātus un pārlej ar atlikušo mērci.