Ar Gorgonzolas sieru un valriekstiem pildīti bumbieri

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Gorgonzola ir viens no maigākajiem un mīkstākajiem augstvērtīgā pelējuma sieriem, kas mūsdienās tiek ražots galvenokārt Ziemeļitālijas reģionā. Gorgonzolas sieru pamatā lieto kā deserta sieru. Mēs to cepsim cepeškrāsnī pildītu svaigās bumbieru pusītēs kopā ar drupinātiem valriekstiem un mīkstu sviestu.

Sastāvdaļas

  • 4 lieli bumbieri
  • 1 iepakojums Gorgonzolas siera
  • 2 ēdamkarotes drupinātu valriekstu
  • 1 ēdamkarote mīksta sviesta

Pagatavošana

  1. Bumbierus nomazgā, noslauka un pārgriež uz pusēm. Ar karoti izņem serdi un izveido nelielu bedrīti.
  2. Gorgonzolas sieru sajauc ar mīkstu (istabas temperatūrā) sviestu. Sieru un sviestu saspaida ar dakšiņu, bet nekuļ!
  3. Valriekstus sadrupina un iemaisa siera masā.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180˚ C.
  5. Bumbiera pusītēs pilda siera masu un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm, līdz siers ir izkusis.
  6. Pasniedz ar atdzesētu baltvīnu!