Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Ar gaļu un dārzeņiem pildītas baklažānu “laivas”
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
4–5 baklažāni,
2 sīpoli,
200 g maltās gaļas,
1 čili,
2 tomāti,
zaļumi,
eļļa,
sāls, pipari
Pagatavošana
Baklažānus liek uz pannas un cep no abām pusēm, līdz tie ir mīksti. Tos var cept arī cepeškrāsnī.
Baklažānus pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj mīkstumu un to sakapā. Sīpolus notīra, smalki sagriež, apcep uz sakarsētas pannas eļļā zeltainus. Pievieno gaļu, baklažānu mīkstumu, garšvielas un čili. Samaisa.
Katrā baklažānā liek pildījumu un tomāta šķēli. Cep cepeškrāsnī 15 –20 minūtes.
Komentāri: