Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Aprikožu pīrāgs ar bazilika vārīto krēmu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Šajā receptē var izmanto žāvētus augļus, taču ja izdodas veikalā atrast svaigas aprikozes – deserts kļūs neaizstājams.
Sastāvdaļas
Mīklai:
2 olas dzeltenumi
110g sviests istabas temp.
šķipsna sāls
50g pūdercukurs
160 g milti
Bazilika krēms:
Sauja baziliks
250g kokosriekstu piens
2 olas
100g brūnais cukurs
150g aprikozes
Pagatavošana
Bļodā samīca kopā sviestu ar miltiem, pūdercukuru un sāli līdz izveidojušās drumstalas. Pievieno olas dzeltenumus un mīklu samīca vienveidīgā bumbā, ietin pārtikas plēvē un atdzesē.
Tikmēr katliņā vāra kokosriekstu pienu kopā ar baziliku un ½ cukuru.
Nelielā bļodiņā sakuļ olas kopā ar atlikušo cukuru. Kad piens uzmetis pirmos burbuļus to pielej klāt olām nepārtraukti putojot. Pēc tam visu lej atpakaļ katliņā un vāra līdz krēms sabiezē. Pēc vārīšanas atdzesē.
Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. To ieklāj cepamajā formā un cep krāsnī 190 grādos 15 minūtes.
Kad krēms atdzisis to lej izceptajā tartes formā un pārklāj ar sagrieztām aprikozēm. Liek ledusskapī uz 2-3h lai krēms nostāvas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: