Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Aprikožu, persiku un marakujas sīrups
Viegla
līdz 30 min
1 personām
Sastāvdaļas
100 g marakujas mīkstuma (aptuveni 5–6 augļi)
200 g aprikožu
200 g persiku
500 g Dansukker sīrupa cukura
250 g ūdens
Pagatavošana
Marakujas pārgriež uz pusēm, ar karoti iztīra visu mīkstumu un kopā ar sēkliņām liek katliņā. Aprikozes un persikus atdala un kauliņiem, sagriež nelielos gabaliņos un arī ber katliņā. Pārlej ar ūdeni un uzvāra. Samazina temperatūru un karsē uz lēnas uguns, kamēr augļi kļuvuši mīksti. Pēc vārīšanas atdzesē līdz 45 °C temperatūrai. Pievieno sīrupa cukuru un iemaisa. līdz tas izkusis.
Katliņa saturu atstāj ievilkties uz nakti.
Atdzisušo sīrupu nokāš caur sietu. Atlikušo šķidrumu uzvāra vēlreiz un pilda tīrās, sterilizētās pudelēs, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Komentāri: