Aprikožu, persiku un marakujas sīrups

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g marakujas mīkstuma (aptuveni 5–6 augļi)
  • 200 g aprikožu
  • 200 g persiku
  • 500 g Dansukker sīrupa cukura
  • 250 g ūdens

Pagatavošana

  1. Marakujas pārgriež uz pusēm, ar karoti iztīra visu mīkstumu un kopā ar sēkliņām liek katliņā. Aprikozes un persikus atdala un kauliņiem, sagriež nelielos gabaliņos un arī ber katliņā. Pārlej ar ūdeni un uzvāra. Samazina temperatūru un karsē uz lēnas uguns, kamēr augļi kļuvuši mīksti. Pēc vārīšanas atdzesē līdz 45 °C temperatūrai. Pievieno sīrupa cukuru un iemaisa. līdz tas izkusis.
  2. Katliņa saturu atstāj ievilkties uz nakti.
  3. Atdzisušo sīrupu nokāš caur sietu. Atlikušo šķidrumu uzvāra vēlreiz un pilda tīrās, sterilizētās pudelēs, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Komentāri: