Der zināt:
Aprikozes ir bagātas ar dažādiem mikroelementiem, tās satur daudz dzelzs, kālija, magnija, kā arī fosforu, kalciju, nātriju, pat tādus retus mikroelementus kā molibdēnu, niķeli un titānu, tās satur arī organiskās skābes.
Sagatavo cepumu drupačas.
Cepumus saberž līdz rīvmaizes konsistencei.
Kardamona pākstis saberž pulverī, miziņas izlasa ārā. Var izmantot arī gatavu kardamona pulveri.
Sviestu izkausē. Visu samaisa kopā un ar rokām saveido drupačas.
Drupačas liek cepešplātī uz cepamā papīra un grauzdē 150 °C temperatūrā 10 minūtes, kamēr tās kļūst viegli brūnas.
Drupačas izņem no krāsns un atdzesē. Aprikozes nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
Vaniļas pākstij izņem sēklas.
Vaniļu samaisa ar cukuru.
Cepamo trauku ieziež ar sviestu, aprikožu pusītes izklāj ar apaļumu uz leju. Cukura maisījumu bagātīgi pārkaisa aprikozēm.
Augļus pārlej ar deserta vīnu vai vieglu liķieri un liek cepties 180 °C temperatūrā ~ 25 minūtes, kamēr aprikozes kļūst nedaudz mīkstas.
Augļus pasniedz, pārkaisītus ar cepumu drupačām un rotātus ar kārtīgu vaniļas saldējuma bumbu.
Komentāri: