Apgrieztā ananasu kūka

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta
  • 350 g cukura
  • 2 olas
  • 320 g miltu
  • 7 g cepamā pulvera
  • 300 ml piena
  • 500 g konservētu ananasu (mazā bundžiņa)

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, 24 cm/dm formu noklāj ar cepamo papīru un iesmērē ar tējkaroti sviesta.
  2. Pa virsu liek ananasu ripiņas un izkārto tās tā, lai nepārklājās.
  3. Bļodā liek sviestu istabas temperatūrā kopā ar cukuru. Miksē, līdz tas iegūst viendabīgu gaišu konsistenci. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Pēdējos iesijā miltus ar cepamo pulveri un pienu. Samaisa, līdz sastāvdaļas pilnībā sajaukušās.
  4. Mīklu pilda cepamajā formās un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un apgāž uz liela šķīvja vai paplātes.