Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Apgrieztā ananasu kūka
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta
350 g cukura
2 olas
320 g miltu
7 g cepamā pulvera
300 ml piena
500 g konservētu ananasu (mazā bundžiņa)
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, 24 cm/dm formu noklāj ar cepamo papīru un iesmērē ar tējkaroti sviesta.
Pa virsu liek ananasu ripiņas un izkārto tās tā, lai nepārklājās.
Bļodā liek sviestu istabas temperatūrā kopā ar cukuru. Miksē, līdz tas iegūst viendabīgu gaišu konsistenci. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Pēdējos iesijā miltus ar cepamo pulveri un pienu. Samaisa, līdz sastāvdaļas pilnībā sajaukušās.
Mīklu pilda cepamajā formās un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un apgāž uz liela šķīvja vai paplātes.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: