Apelsīnu krēms ar žāvētu augļu mērci un ceptiem āboliem

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

AUGĻU MĒRCEI

100 g ābolu

30 g rozīņu

20 g Demeraras cukura

30 g žāvētu vīģu

20 g kaltētu ķiršu

10 g kaltētu dzērveņu

20 g ingvera sukāžu

100 g Amareto liķiera

150 g citronu

1 g malta muskatrieksta

1 g maltu krustnagliņu

 

30 g sviesta

melnie pipari pēc garšas

150 g cidoniju–ābolu limonādes

¼ tējkarotes kukurūzas cietes

1 tējkarote ūdens

 

APELSĪNU KRĒMAM

200 g maskarpones siera

100 g saldā krējuma

1 apelsīns

30 g Demeraras cukura

½ tējkarotes vaniļas pastas vai 1 vaniļas pāksts

 

CEPTAJIEM ĀBOLIEM

800 g ābolu

20 g sviesta

40 g Demeraras cukura

¼ tējkarotes kanēļa

Pagatavošana

  1. Visus žāvētos augļus sagriež mazākos gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež tādos pašos gabalos kā žāvētos augļus. Pievieno cukuru, garšvielas, liķieri, citrona mizu un sulu. Atstāj istabas temperatūrā uz 24 stundām.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež 4 daļās. Liek uz cepamās pannas, apber ar cukuru un kanēli, pievieno sviestu. Liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
  3. Maskarpones sieru uzputo kopā ar saldo krējumu, mizu no ⅔ apelsīna, cukuru un vaniļu. Pievieno apelsīnu sulu pēc garšas.
  4. Augļu mērci liek katliņā, pievieno ābolu–cidoniju limonādi un sviestu. Ļauj vārīties uz mazas uguns 5 minūtes.
  5. Kukurūzas cieti sajauc kopā ar ūdeni un pievieno mērcei. Pavāra vēl 2 minūtes.
  6. Uz šķīvja kārto ceptos ābolus, pēc tam silto mērci. Pa virsu liek apelsīnu krēmu un visam pārrīvē apelsīna mizu.