Ābolu zupa ar gailenēm un ceptiem sīpoliem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 500 ml ābolu sulas (labāk svaigi spiesta un skābenāka)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 ml baltvīna etiķa
  • ½ tējkarotes ksantāna sveķu
  • 1 baltais sīpols
  • ½ citrona
  • sauja grauzdētu, sasmalcinātu zemesriekstu
  • sauja gaileņu
  • sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Ābolu sulu lej katliņā un silda uz vidējas uguns. Pievieno 2 ēdamkarotes etiķa un cukuru. Pagaršo un pievieno vēl etiķi vai cukuru pēc garšas. Uzvāra.
  2. Pārlej ābolu sulu blenderī, pievieno ksantāna sveķus un sablendē.
  3. Balto sīpolu pārgriež gareniski 4 daļās un liek sausā, karstā pannā cepties, līdz tas pilnībā sadedzis melns. Aplej sīpolus ar baltvīna etiķi un liek cepties līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī uz 10–15 minūtēm.
  4. Karstā pannā lej nedaudz olīveļļas un liek cepties gailenes, līdz tās ir zeltaini brūnas. Pievieno sāli, piparus un nedaudz citronu sulas.
  5. Ābolu zupu pasniedz seklā šķīvī, tai pievieno gailenes, dedzinātos sīpolus un zemesriekstu drumstalas.

Komentāri: