Pusdienās pastas

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Atsākoties skolas gaitām, noderēs pavisam vienkāršas pastas receptes – gan pusdienām līdzņemšanai, gan gatavošanai mājās. #piegalda

Sastāvdaļas

Pesto makaroni

  • 400 g vārītu makaronu
  • 2 ēdamkarotes bazilika pesto
  • 30 g grauzdētu Indijas riekstu
  • mazās mocarellas bumbiņas
  • svaigs baziliks dekorēšanai

Tomātu un bekona pasta

  • 400 g vārītu makaronu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 400 g smalcinātu tomātu savā sulā
  • 6 šķēles bekona
  • 50 g rīvēta Parmas siera


Paprikas un krēmsiera spageti 

  • 400 g vārītu spageti
  • 3 vidēji lielas grilētas marinētas paprikas no burciņas
  • 2 ēdamkarotes krēmsiera
  • 100 ml ūdens, kurā vārījās makaroni

Pagatavošana

Pesto makaroni

  1. Novāra makaronus pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  2. Siltos makaronos iemaisa pesto mērci un sakapātus Indijas riekstus.
  3. Liek virsū mocarellas bumbiņas un bazilika lapiņas.

 

Tomātu un bekona pasta

  1. Novāra makaronus pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  2. Apcep smalki sagrieztu bekonu, noņem no pannas.
  3. Tajā pašā panna apcep ķiploku, pievieno tomātus savā sulā un apcepto bekonu. Visu kopā uzsilda. Mērcē iemaisa vārītos makaronus un Parmas sieru.
  4. Pirms pasniegšanas vēl pārber ar rīvētu Parmas sieru.

 Paprikas un krēmsiera spageti 

  1. Novāra makaronus pēc instrukcijas uz iepakojuma. Pirms nokāšanas mazā bļodiņā saglabā aptuveni 100 ml ūdens, kurā vārījās makaroni.
  2. Virtuves kombainā liek grilētu marinētu papriku, krēmsieru un 100 ml makaronu ūdeni. Visu sablendē vienmērīgas konsistences mērcē. Mērci iemaisa siltos spageti, pirms pasniegšanas dekorē ar svaigu papriku.

 

Komentāri: