Jaunums

Jaunais Pie Galda! aprīļa/maija numurs!

  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Daba mostas un mēs tai līdzi, nevarot vien sagaidīt spirgto zaļumu un pasteļtoņos izrakstītās pļavas. Tādēļ Alise Upmale ņem rokās akvareļu kasti un mālē mūsu žurnāla lapas maigos pasteļtoņos, uz kurām Baiba Prindule meistarīgi izkārto gardās Annas Pannas kūkas. Starp citu, kūkas šoreiz par godu maija izlaidumiem. Anna ir padomājusi gan par tiem, kam šogad pirmais – bērnudārza izlaidums, gan tiem, kas beidz skolu, augstskolu vai vienkārši svin dzīvi bez īpaša notikuma, varbūt vienkārši tādēļ, ka ļoti kārojas paštaisītu Cielaviņu, medus kūku vai drumstalmaizi.

Inga Kalniņas receptes rubrikā “Sezona” aicina mūs iemīlēt mazāk zināmas lietas – tik elegantos sparģeļus, aromātisko fenheli un truša gaļu. Inga šajā numurā dalās arī ar divām sev mīļām receptēm no vieglā gala – Šarlotes kūka, kas gatavota no pērnajiem saldētavu krājumiem, un austiņas. Visi bijām pārsteigti, cik vienkārši var tikt pie garda iznākuma.

Linda Vilmansone rubrikā “Ikdiena” savārījusi īstu pasaules zupu izlasi, protams, savā izpildījumā ar krietnām nobīdēm no klasiskā. Te lappusēs satiekas Taizeme ar Grieķiju, Itālija ar Ukrainu un Franciju.

Monta Rozenburga dzied no priekiem par pavasari, jo viss, kas tikko ir izspraucies no zemes, ir dzīvīguma un enerģijas pārpilns. Viņas rubrikā seši vegāniski salāti kā pierādījums, ka pavasara attīrīšanās periodā noteikti nav jācieš un jāēd pliekans un liess ēdiens.

Kārlis jau uzvilcis kājās botas un nevar vien sagaidīt aktīvo skriešanas periodu. Maijs ir īstais maratonu laiks, tādēļ rubrikā “Sportista uzturs” atradīsiet Kārļa padomus, kā ēst un dzīvot aktīvajā treniņu periodā.

Marta Kukarāne šoreiz devās ciemos pie vienīgajiem karameļu staipītājiem Jelgavas pusē, bet Māra Pole no Toskānas atsūtījusi savu pieredzes stāstu par olīveļļas spiešanu. Nolēmām dalīties, jo tikko spiestas olīveļļas zaļums ir tas, ko tik ļoti nevaram sagaidīt savā Latvijas pavasarī.

Lai dzīvesspars kā tāds asniņš izspraucas ikkatrā no mums šajā skaistajā laikā!

Otrais 2016.gada Pie Galda! numurs jau pārdošanā un abonentu pastkastēs.

Komentāri: