Kad jāizvēlas starp veselīgu un ne tik veselīgu našķi, daudzi priekšroku dod biezpiena sieriņiem nevis konfektēm vai ledenēm. A/S “Tukuma Piens” jau pirms nepilniem desmit gadiem sāka ražot savus “Baltais” biezpiena sieriņus, papildinot to klāstu arvien ar jaunām garšām.
Roku darbs un izdoma
Kad pirms sešdesmit gadiem radās biezpiena sieriņi, to mērķis bija papildināt bērnu ēdienkarti ar našķi, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs. Meistari katru produktu veidoja ar rokām, pacietīgi izveidojot formu, ietērpjot glazūrā un ietinot papīrītī. Pirmā automatizētā iekārta tika izdomāta un praksē ieviesta tikai 1970.gadā, kas arī bija pilnīgi autentiska un inovatīva tiem laikiem.
Lai arī šķiet, ka mūsdienās viss tiek ražots iekārtās, nav nevienas mašīnas vai robota, kas spētu noteikt produkta garšu. Tāpēc A/S “Tukuma Piens” meistari ir atbildīgi par to, kad biezpiena masa ir gatava doties uz iekārtām, lai taptu “Baltais” biezpiena sieriņs, kas ietērpts kakao glazūrā.
“Baltais” dažādība
Lai arī daudzi pircēji priekšroku dod tradicionālām garšām, vaniļas un šokolādes, A/S “Tukuma Piens” pirms dažiem gadiem sāka ražot, un ik pa brīdim papildina “Baltais” kūciņu biezpiena sieriņu klāstu: “Medus kūka”, “Skudru pūznis”, “Kartupelis” un “Pahlava”. Savukārt zinot to, ka iedzīvotāji arvien vairāk domā par savu uzturu, uzņēmumā ražo arī “Baltais” ekoloģiskos biezpiena sieriņus, piedāvājot pircējiem gan garšīgu, gan videi draudzīgu produktu, kas tapis no bioloģiskā piena.
“Baltais” biezpiena sieriņi nopērkami ne tikai ar kūciņu garšām vai ekoloģiski pagatavoti, bet arī piena un tumšās šokolādes glazūrās ar lazdu riekstiem, sezama sēklām un kokosriekstu skaidiņām.
Veselīgs un garšīgs
Lai taptu viens biezpiena sieriņš, kas sver 38 līdz 40 gramus, nepieciešami no 90 līdz 150 gramiem piena atkarībā no sieriņa veida. A/S “Tukuma Piens” sadarbojas aptuveni ar 225 zemnieku saimniecībām, lai ik dienu ražotnē nonāktu svaigs Latvijas piens, kas pēc tam pārtop veselīgos un garšīgos produktos. Pēc tam, kad pieredzējuši meistari sagatavo biezpiena masu, tā nonāk fasēšanas iekārtā, lai katrs gardums iegūtu formu, kakao glazūru un iepakojumu.
Aptuveni pēc divu dienu ilga radīšanas procesa, “Baltais” biezpiena sieriņi ir gatavi doties uz veikaliem, lai ikviens varētu tos iegādāties un nogaršot. Sabalansētā olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu sastāva dēļ, biezpiena sieriņi ir ļoti piemēroti brokastīm, kur būtiski ir ne tikai garšīgi paēst, bet arī iegūt pietiekami daudz enerģijas dienas uzsākšanai.
Ko izvēlas pircēji?
Pārdošanas dati apstiprina, ka kopš 2012.gada, kad tika ieviesti jaunie “Baltais” produkti ar kūciņu garšām, biezpiena sieriņi realizēti sešas reizes vairāk nekā iepriekš, kas liek domāt, ka jaunās un inovatīvās garšas ir ieguvušas vieta mūsu ikdienā. Arī eksports pieaudzis četras reizes, kas liecina par to, ka pircēji labprāt iegādājas “Baltais” biezpiena sieriņus arī ārvalstīs, veiksmīgi konkurējot samērā blīvajā piedāvājumu klāstā.
A/S “Tukuma Piens” ar savu devīzi “Baltu katru dienu” jau vairāk nekā simts gadus piedāvā Latvijas un citu valstu iedzīvotājiem garšīgus un veselīgus piena produktus, lai papildinātu ikviena ēdienkarti ikvienā ēdienreizē.
Komentāri: