Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Vistu akniņu un bekona rullīši ar rudenīgiem seleriju salātiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
300g broileru aknas
2-3 sīpoli
120g cūkgaļas bekons
neliela selerijas sakne
500g skābais krējums
1 burkāns
5 āboli
No virtuves krājumiem:
eļļa cepšanai
sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
300 g vistu akniņu noskalo, nosusina, uzkaisa šķipsniņu sāls un piparus. Samaisa. Katru akniņu aptin ar plānu bekona strēmelīti un sarullē kā rullīti.
2–3 sīpolus notīra un sagriež nelielos gabaliņos, 3 ābolus nomizo un sagriež šķēlītes.
Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties sīpolus un ābolu šķēlītes.
Kad sīpoli un āboli ir sacepušies, uzkaisa šķipsniņu sāls un piparus, samaisa, pievieno vistu un bekona rullīšus un apcep tos viegli brūnus.
Pannai uzliek vāku un pasutina 20 minūtes uz nelielas liesmas.
Pagatavo salātus: selerijas sakni, 1 burkānu, 1 nelielu sīpolu un 2 ābolus notīra un sarīvē uz rupjās rīves.
Komentāri: