Šis ēdiens ir franču klasika. Tas ir sautējums, bet, tā kā to pasniedz kopā ar gaļas buljonu, tad šoreiz to ierindoju pie zupām. Tulkojumā tas ir ‘katls uz uguns’. Kā raksta interneta resursi – pot au feu ir franču mājas kvintesence, to svētkos bieži ceļ godā gan bagātās, gan ne tik turīgās ģimenēs. Galvenās šī ēdiena sastāvdaļas ir liellopa gaļas gabals, kas paredz ilgu sautēšanu, sakņu dārzeņi, puravi, kāposti un garšaugu saišķītis – bouquet garni. Parasti vispirms pasniedz buljonu ar šķipsniņu muskatrieksta un liellopu kaulu smadzenēm, ja šo kaulu izmanto. Gaļu un dārzeņus pasniedz atsevišķi, klāt piedāvājot stipras Dižonas sinepes, mārrutkus un marinētus gurķīšus. Šis ēdiens noteikti ir paredzēts garām brīvdienu pusdienām un ilgai gatavošanai. Tā pagatavošanā ir jāiegulda laiks, pūles un mīlestība.
Komentāri: