Vafeļu tūtiņas ar zemeņu krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • svaigas zemenes rotāšanai

Vafelēm

  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 120 g sviesta
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 40 g ūdens

Zemeņu krēmam

  • 400 g saldētu zemeņu
  • 400–500 g rikotas siera
  • 0,5 glāzes cukura

Pagatavošana

  1. Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru krēmīgā, gaisīgā masā.
  2. Kad masa dubultojusies, pievieno izkausētu sviestu un izmaisa.
  3. Pakāpeniski iesijā miltus. Lai mīkla nebūtu tik bieza, pievieno nedaudz ūdens.
  4. Vafeļu pannu sakarsē ļoti karstu. Pēc instrukcijas cep vafeles, un, kamēr tās vēl karstas, tin tūtiņās.
  5. Pagatavo krēmu: saldētās ogas pārber ar cukuru un atstāj atkust. Tad tām pievieno rikotas sieru, un visu sablendē viendabīgā masā. Krēmu liek ledusskapī līdz deserta pasniegšanai. Ja krēms liekas par šķidru, to var sabiezināt ar želatīnu.
  6. Krēmu pilda vafelēs tikai īsu brīdi pirms pasniegšanas, lai vafeles nezaudētu savu kraukšķīgumu. Ja vafeļu tūtiņām apakšā palicis caurumiņš un ir bažas, ka krēms tecēs laukā, tad vafelē liek dabisku zemenes spundi, caurumiņam aizliekot priekšā zemenes spicīti.
  7. Rotā ar svaigu zemeni.

Komentāri: