Kā pati Signe saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.
Vafeļu tūtiņas ar zemeņu krēmu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām
Sastāvdaļas
svaigas zemenes rotāšanai
Vafelēm
4 olas
1 glāze cukura
1 glāze miltu
120 g sviesta
1 ēdamkarote vaniļas cukura
40 g ūdens
Zemeņu krēmam
400 g saldētu zemeņu
400–500 g rikotas siera
0,5 glāzes cukura
Pagatavošana
Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru krēmīgā, gaisīgā masā.
Kad masa dubultojusies, pievieno izkausētu sviestu un izmaisa.
Pakāpeniski iesijā miltus. Lai mīkla nebūtu tik bieza, pievieno nedaudz ūdens.
Vafeļu pannu sakarsē ļoti karstu. Pēc instrukcijas cep vafeles, un, kamēr tās vēl karstas, tin tūtiņās.
Pagatavo krēmu: saldētās ogas pārber ar cukuru un atstāj atkust. Tad tām pievieno rikotas sieru, un visu sablendē viendabīgā masā. Krēmu liek ledusskapī līdz deserta pasniegšanai. Ja krēms liekas par šķidru, to var sabiezināt ar želatīnu.
Krēmu pilda vafelēs tikai īsu brīdi pirms pasniegšanas, lai vafeles nezaudētu savu kraukšķīgumu. Ja vafeļu tūtiņām apakšā palicis caurumiņš un ir bažas, ka krēms tecēs laukā, tad vafelē liek dabisku zemenes spundi, caurumiņam aizliekot priekšā zemenes spicīti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: