Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Upeņu sambuks
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
300 g upeņu
3 olu baltumi
3 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote vanilīna cukura
piens servēšanai
Pagatavošana
Upenes sablendē vai saspiež kopā ar cukuru, līdz masa ir viendabīga.
Olu baltumus ar mikseri saputo vieglās putās.
Turpinot putot, pamazām pievieno samīcītās ogas, līdz veidojas krēmīgas un gaisīgas putas.
Masu puto aptuveni 5–7 minūtes.
Pasniedz kopā ar pienu bļodā vai dziļā šķīvī.
No pāri palikušajiem olu dzeltenumiem var pavisam vienkārši pagatavot vaniļas mērci.
Trīs olu dzeltenumus sakuļ kopā ar 3 ēdamkarotēm cukura un pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno 500 ml uzkarsēta piena.
Mērcei pievieno 1 tējkaroti cietes vai miltu, iemaisa un karsē uz zemas uguns, līdz mērce ir sabiezējusi.
Komentāri: