Upeņu sambuks

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g upeņu
  • 3 olu baltumi
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vanilīna cukura
  • piens servēšanai

Pagatavošana

  1. Upenes sablendē vai saspiež kopā ar cukuru, līdz masa ir viendabīga.
  2. Olu baltumus ar mikseri saputo vieglās putās.
  3. Turpinot putot, pamazām pievieno samīcītās ogas, līdz veidojas krēmīgas un gaisīgas putas.
  4. Masu puto aptuveni 5–7 minūtes.
  5. Pasniedz kopā ar pienu bļodā vai dziļā šķīvī.
  6. No pāri palikušajiem olu dzeltenumiem var pavisam vienkārši pagatavot vaniļas mērci.
  7. Trīs olu dzeltenumus sakuļ kopā ar 3 ēdamkarotēm cukura un pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno 500 ml uzkarsēta piena.
  8. Mērcei pievieno 1 tējkaroti cietes vai miltu, iemaisa un karsē uz zemas uguns, līdz mērce ir sabiezējusi.