TĪTARS INGVERA, MEDUS UN ČILI MARINĀDĒ

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 kg atkaulotu tītara šķiņķu vai fileju, bet tad gaļa būs sausāka

60 g ingvera

5 daiviņas ķiploku

5 šķipsnas čili

1 ēdamkarote medus

2 ēdamkarotes eļļas

2 ēdamkarotes sojas mērce

sāls

Pagatavošana

  1. Gaļu liek marinādē iepriekšējā dienā.
  2. Sagriež tītara gaļu vidēja izmēra gabaliņos, liek bļodā.
  3. Gaļai pievieno sasmalcinātu ingveru un ķiploku.
  4. Pievieno pārējās sastāvdaļas, un visu kārtīgi samaisa un iemasē gaļā garšvielas.
  5. Pēc paris stundām gaļu apmaisa, lai garšvielas labāk savelkas.
  6. Kurina grilu, sagatavo karstas ogles. Dur iemarinēto gaļu uz iesma un cep, kamēr tā ir gatava.