TAKO LAZANJA AR ASO CHILI CON CARNE

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

Chili con carne pildījumam:

  • 1 baltais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 Santa Maria Tex Mex tako garšvielu maisījums veģetāriešiem
  • 200 g tomātu gabaliņos bundžā
  • 200 g konservētu melno pupiņu bundžā
  • 3 ēdamkarotes Santa Maria Tex Mex asās tako mērces
  • 50 g zaļo halapenjo piparu
  • sāls un pipari pēc garšas

Lazanjas kārtām:

  • 6 Santa Maria lielās kviešu tortiļas
  • 300 g Krievijas siera, rīvēta

Mērcei:

  • 200 g bezpiedevu jogurta vai krējuma
  • 1/2 laima
  • 2–3 ēdamkarotes Santa Maria Tex Mex asās piparu mērces

Pasniegšanai:

  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Pagatavo Chili con carne pildījumu. Sāc ar sojas gaļu. Sajauc katliņā garšvielu maisījums veģetāriešiem (iekšā jau sojas gaļa) un ūdeni. Vāra apmēram 3-4 minūtes, tad nolej ūdeni un sojas gaļu nedaudz nosusina.
  2. Sīpolu un ķiplokus smalki sagriež un apcep pannā uz nelielas uguns, kamēr sīpoli paliek caurspīdīgi.
  3. Pievieno pagatavoto sojas gaļu, sagrieztus tomātus, konservētas melnās pupiņas, aso tako mērci, sakapātus zaļos halapenjo piparus, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa un gatavo uz pannas aptuveni 10 minūtes, kamēr liekais šķidrums ir novārījies un garšas kļūst intensīvākas.
  4. Iepriekš uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai. Cepšanas trauku iesmērē ar olīveļļu, un sāk kārtot lazanjas kārtas. Vispirms liek aso mērci, tad tortiļu, sagatavoto pildījumu un sieru. Šādi veido kārtas līdz trauka augšai. Virsējo kārtu apber ar sieru.
  5. Trauku pārklāj ar foliju un liek cepties cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Pēc tam noņem foliju un turpina cept vēl 15 minūtes, kamēr siers virskārtā ir izkusis un kļuvis zeltaini brūns. Ērtākai sagriešanai lazanju pēc izņemšanas no krāsns nedaudz atdzesē.
  6. Lazanju griež ar robotu nazi, lai nesaplēstu tortiļas slāņus. Pasniedz kopā ar sagatavoto mērci un sakapātiem pētersīļiem.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: