Šokolādes un krējuma liķiera kēkss

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

  • 230 g sviesta istabas temperatūrā
  • 250 g cukura
  • 50 g gaišā muskovado cukura
  • 150 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 220 g miltu
  • 75 g kakao pulvera (ar kakao saturu vismaz 60 %)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • ½ tējkarotes sāls
  • 100 ml krējuma liķiera
  • 80 ml espreso kafijas (atdzesētas)

 

GLAZŪRAI

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes neitrālas augu eļļas

 

  • dzērvenes pūdercukurā, granātābola sēkliņas, rozmarīns dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Kēksa formu rūpīgi iesmērē ar sviestu tā, lai visas formas iedobītes ir noklātas ar plānu sviesta kārtu.
  2. Lielā bļodā liek sviestu istabas temperatūrā, cukuru, muskovado cukuru, vaniļas cukuru un ar mikseri puto apmēram 5 minūtes, tad pievieno olas, skābo krējumu, sāli un visu saputo.
  3. Sviesta un olu masā iesijā miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri, un visu puto, līdz masa kļūst viendabīga. Pēdējos pievieno liķieri un kafiju, iemaisa. Mīklu liek sagatavotajā kēksa formā un cep 40 minūtes. Kad kēkss gatavs, izņem to no krāsns un ļauj atdzist 15 minūtes formā, tad to apgriež otrādi un izņem no kēksa formas. Ļauj atdzist pilnībā.
  4. Pagatavo glazūru. Katliņā liek šokolādi, saldo krējumu un eļļu, uz mazas liesmas silda un maisa, līdz iegūta spīdīga glazūra. To pārlej āri kēksam un dekorē ar rozmarīna zariņiem, dzērvenēm vai granātābola sēkliņām. Pasniedz.

Komentāri: