Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Saldie tortiljas pīrāgi
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Santa Maria biešu tortiljas plāksnes
3 āboli
sula no 1 citrona
100 g melleņu
50 g sviesta pildījumam
50 g sviesta cepšanai
½ tējkarotes kanēļa
10 g Santa Maria vaniļas cukura
2 ēdamkarotes brūnā cukura
1 ēdamkarote Santa Maria kanēļa
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Pagatavošana
Uz pannas izkausētā sviestā apcep nelielos kubiņos sagrieztus ābolus un mellenes.Pievieno citronu sulu, kanēli, vaniļas un brūno cukuru, un visu kārtīgi samaisa.
Atsevišķā bļodiņā sajauc kukurūzas cieti ar 70 ml ūdens un pievieno to āboliem ar mellenēm.
Visu maisot sautē, kamēr āboli mīksti. Pildījumu nedaudz atdzesē.
Pildījumu liek uz tortiljas plāksnes un aizloka ciet līdzīgā tehnikā kā pildītās pankūkas.
Pīrāgus cep uz pannas sviestā zeltaini brūnus un kraukšķīgus.
Komentāri: