Saldie tortiljas pīrāgi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • Santa Maria biešu tortiljas plāksnes
  • 3 āboli
  • sula no 1 citrona
  • 100 g melleņu
  • 50 g sviesta pildījumam
  • 50 g sviesta cepšanai
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 10 g Santa Maria vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote Santa Maria kanēļa
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes

Pagatavošana

  1. Uz pannas izkausētā sviestā apcep nelielos kubiņos sagrieztus ābolus un mellenes.Pievieno citronu sulu, kanēli, vaniļas un brūno cukuru, un visu kārtīgi samaisa.
  2. Atsevišķā bļodiņā sajauc kukurūzas cieti ar 70 ml ūdens un pievieno to āboliem ar mellenēm.
  3. Visu maisot sautē, kamēr āboli mīksti. Pildījumu nedaudz atdzesē.
  4. Pildījumu liek uz tortiljas plāksnes un aizloka ciet līdzīgā tehnikā kā pildītās pankūkas.
  5. Pīrāgus cep uz pannas sviestā zeltaini brūnus un kraukšķīgus.
  6. Pasniedz ar pūdercukuru un saldējumu pēc izvēles.