Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
RAMEN NŪDEĻU ZUPA
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Visi Pie Galda! 2.sezonas 2.sērijā gatavojām ramen ātrajā versijā. Izmēģini un baudi! Video recepti meklē:
Sastāvdaļas
700 ml buljona (vistas, liellopu vai dārzeņu)
2 vistas šķiņķīši ar ādu
1 ēdamkarote miso pastas
200 g austersēņu
100 g pakčoja salātu
1 ēdamkarote ingvera
50 g loku
2 olas
100 g olu nūdeļu
1 tējkarote čili pārslu
Pagatavošana
Vidēja lieluma katlā nelielā daudzumā eļļas apcep austersēnes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un viegli kraukšķīgas. Austersēnes izņem ārā no katla. Pēc tam tajā pašā katlā liek cepties vistas šķiņķīšus, līdz tie kļūs zeltaini brūni un iekšpusē izcepas. Vistu izņem ārā no katla.
Tajā pašā eļļā uz mazas uguns apcep sakapātu ingveru. Kad ingvers kļūst zeltaini brūns, to izņem no katla, atstājot katlā aromātisko eļļu. Ingveru nosusina uz salvetes, atbrīvojot no liekās eļļas.
Atlikušajā aromātiskajā eļļā iemaisa miso pastu, ko apcep uz lēnas uguns.
Atsevišķā katlā uzsilda buljonu un lēnām pa daļām iemaisa to apceptajā miso pastā. Svarīgi to darīt lēnām, lai miso pasta viendabīgi iemaisās un pēc tam neatslāņojas.
Kad zupas pamats ir gatavs, atsevišķos katlos novāra olas un nūdeles. Olas vāra 7 minūtes, lai olu dzeltenums sanāk mīksts. Nūdeles vāra 3–4 minūtes, kamēr tās kļūst mīkstas. Ja buljons paliek pāri, nūdeles var vārīt arī buljonā.
Vistu, lokus, pakčoju un austersēnes sagriež, liek bļodā, pievieno nūdeles un pārlej ar miso buljonu. Mīksto olu pārgriež uz pusēm un liek zupā. Zupu pārber ar kraukšķīgajiem ingvera gabaliņiem un čili pārslām.
Komentāri: