Poršuto picu ar portabello sēnēm un svaigām rukolas lapām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Kam gan negaršo pica!

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 470 g miltu
  • 25 g baltā cukura
  • 1 tējkarote rauga
  • 9 g sāls
  • 15 ml Extra virgin olīveļļas
  • 290 ml auksta ūdens

Mērcei:

  • 400 g konservētu tomātu
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote raudenes jeb oregano
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 vidējs sīpols
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļas

Pildījumam:

  • 200 g rīvēta mocarellas siera (ar mazāku šķidruma saturu, piemēram, Smiltenes ražoto)
  • 100 g poršuto šķiņķa
  • 200 g portobello sēņu
  • 50 g rīvēta Parmas siera
  • 50 g sviesta
  • 50 g svaigas rukolas
  • 1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļas

svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Lielā traukā sajauc miltus, raugu un cukuru. Pievieno ūdeni. Visu kārtīgi samaisa un apsedz ar virtuves dvieli. Atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt. Pēc tam pievieno olīveļļu un sāli. Mīklu mīca 10 minūtes, lai izstrādājas glutēns. Mīklu sadala 150–200 g lielos gabalos un izveido bumbiņas. Mīklas bumbiņas atstāj uzrūgt 30 minūtes istabas temperatūrā, pārklājot ar virtuves dvieli.
  2. Pagatavo picas mērci. Nelielā katliņā ielej olīveļļu, saspiež ķiploka daiviņu, smalki sakapā sīpolu, un visu apcep uz nelielas uguns. Pievieno konservētos tomātus, ūdeni un oregano. Vāra, līdz mērce sabiezē.
  3. Pagatavo poršuto picu ar portobello sēnēm un svaigām rukolas lapiņām. Uz viegli miltainas virsmas izrullē picas mīklu apaļā formā. Var to uzmest pāris reizes gaisā vai pastaipīt ar rokām. Pārvieto mīklu uz cepamās pannas ar ieklātu cepamo papīru. Mīklas vidū liek mērci, mocarellas sieru, poršuto un sviestā apceptas protobello sēnes. Picu liek krāsnī maksimālā temperatūrā uz 7 līdz 8 minūtēm. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru, olīveļļu un svaigām rukolas lapiņām.

Komentāri: