Pesto lēcas ar ceptu ķirbi

Vidēji sarežģīti
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g melno beluga lēcu
  • 250 g vegāniska bazilika pesto
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • 1 kg muskata ķirbja vai cita cepamā ķirbja
  • sāls, pipari
  • extra virgin olīveļļa

Pagatavošana

  1. Ķirbi sagriež lielās daivās, iesmērē ar olīveļļu, sāli un pipariem. Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
  2. Lēcas vāra sālsūdenī 25–30 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nokāš, noskalo, sajauc ar pesto un atkal uzsilda.
  3. Uz pannas karstā eļļā ātri apcep ķiršu tomātus, pievieno sāli, piparus vai citas garšvielas. Lēcas liek traukā, pa virsu liek ceptos ķirbjus un tomātus.