PASTINAKU, KĀĻU UN SALDĀ KARTUPEĻA PANKŪKAS

Viegla
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 1 saldais kartupelis
  • 1 kālis
  • 2 pastinaki
  • 1 sīpols
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
  • skābais krējums
  • svaigi kapāti loki

Pagatavošana

  1. Nomizo un sarīvē dārzeņus.
  2. Ja pankūkas gatavo rudenī no svaigiem dārzeņiem, tad sarīvēto dārzeņu skaidiņas liek uz marles, no tās pagatavo sainīti un liek virs bļodas notecināties 10 minūtes. Iegūto ūdeni un cieti izmet. Ja pankūkas gatavo ziemā, sakneņi būs sausāki un notecināšanas procesu var izlaist.
  3. Rīvētos dārzeņus liek bļodā, pievieno miltus, olas, sāli un piparus. Ar rokām samīca.
  4. Uz vidējas uguns uzkarsē pannu ar 60 ml olīveļļas. Uz pannas liek aptuveni 2–3 ēdamkarotes ar pankūku mīklu, un katru no tām ar dakšas palīdzību saplacina. Pankūkas cep pāris minūtes no abām pusēm un tad pārkaisa ar nedaudz sāls.
  5. Līdz pasniegšanas brīdim pankūkas tur siltas (piemēram, 80 °C temperatūrā cepeškrāsnī). Pasniedz ar skābo krējumu un svaigi kapātiem lociņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: