Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PASTINAKU, KĀĻU UN SALDĀ KARTUPEĻA PANKŪKAS
Viegla
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
1 saldais kartupelis
1 kālis
2 pastinaki
1 sīpols
3 olas
1 ēdamkarote miltu
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
extra virgin olīveļļa cepšanai
skābais krējums
svaigi kapāti loki
Pagatavošana
Nomizo un sarīvē dārzeņus.
Ja pankūkas gatavo rudenī no svaigiem dārzeņiem, tad sarīvēto dārzeņu skaidiņas liek uz marles, no tās pagatavo sainīti un liek virs bļodas notecināties 10 minūtes. Iegūto ūdeni un cieti izmet. Ja pankūkas gatavo ziemā, sakneņi būs sausāki un notecināšanas procesu var izlaist.
Rīvētos dārzeņus liek bļodā, pievieno miltus, olas, sāli un piparus. Ar rokām samīca.
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu ar 60 ml olīveļļas. Uz pannas liek aptuveni 2–3 ēdamkarotes ar pankūku mīklu, un katru no tām ar dakšas palīdzību saplacina. Pankūkas cep pāris minūtes no abām pusēm un tad pārkaisa ar nedaudz sāls.
Līdz pasniegšanas brīdim pankūkas tur siltas (piemēram, 80 °C temperatūrā cepeškrāsnī). Pasniedz ar skābo krējumu un svaigi kapātiem lociņiem.
Komentāri: