Baklažānu sagriež biezās šķēlēs, katru šķēli pēc tam sagriež 4–6 gabalos. Pannu ar olīveļļu uzkarsē uz vidējas uguns.
Pannā liek pusi vai trešdaļu sagriezto baklažānu, pārkaisa ar sāli un cep eļļā, līdz tie ir brūngani un mīksti. Droši lej klāt eļļu, jo baklažāni to uzsūc ļoti ātri. Apceptos baklažānus liek bļodā, tieši tāpat izcep atlikušos baklažānus.
Ja pannā vēl palikusi eļļa no baklažānu cepšanas, tajā apcep sakapātus ķiplokus un čili. Ja eļļas pannā vairs nav, tajā lej ēdamkaroti eļļas un visu apcep uz vidējas uguns aptuveni 1–2 minūtes.
Pievieno tomātus un raudeni. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Turpina karsēt, līdz masa nedaudz sabiezē un iegūst mērces konsistenci. Ja tā kļūst pārāk sausa, pievieno nedaudz ūdens.
Mērcei pievieno iepriekš saceptos baklažānus, tos uzkarsējot kopā ar mērci.
Karstā sālsūdenī novāra pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Novārīto pastu nokāš un samaisa ar baklažānu un tomātu mērci. Izlīdzina garšu ar sāli un pipariem. Pasniedz ar svaigi kapātiem pētersīļiem un rīvētu Parmas sieru.
Komentāri: