Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PAPRIKAS NAČOS
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
250 g maltas liellopu gaļas
svaigi malti melnie pipari
20–25 mazās paprikas
6 ēdamkarotes tomātu mērces
100 g rīvēta siera
100 g ķiršu tomātiņu
1 liels avokado
kapāti loki
kapāta kinza
sāls
Pagatavošana
4–6 porcijām
4–6 porcijām
Uz vidējas uguns uzkarsētā pannā apcep malto liellopu gaļu ar sāli un pipariem, līdz tā ir brūna. Krāsni uzkarsē 180 ºC temperatūrai.
Cepamo pannu noklāj cepamo papīru, ko apsmērē ar olīveļļu.
Mazās paprikas noskalo, tām nogriež zaļos galus, gareniski pārgriež uz pusēm un izņem sēklu daļu.
Uz pannas kārto mazās papriku pusītes tā, lai to viduci var pildīt ar gaļas masu.
Gaļā iemaisa tomātu mērci, un visu pilda paprikās, ko pārber ar sieru.
Cep krāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz siers izkusis.
Pāri kārto gabaliņos sagrieztu avokado, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņu, kapātus lokus un kinzu. Pasniedz karstu.
Komentāri: