PANKŪKU KŪKA AR SIĻĶU TARTARU UN KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

PANKŪKĀM

  • 1 ola
  • ½ tējkarotes sāls
  • 100 g miltu
  • 250 g piena
  • eļļa

KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 6 sīpoli, sagriezti ripiņās
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa

GARŠVIELU SVIESTAM

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • buntīte kapātu diļļu

SIĻĶU TARTARAM

  • 300 g Viči tradicionālo siļķu, sagrieztu mazos gabaliņos
  • 1 ½  garā gurķa, smalki sakapāta
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma

 

  • sāls
  • pipari
  • krēmsiers
  • 2 Viči tradicionālo siļķu filejas, sagrieztas plānākās un īsākās šķēlītēs
  • sinepju dīgsti

Pagatavošana

  1. Pagatavo plānās pankūkas. Bļodā sakuļ olu kopā ar sāli, pievieno 2 ēdamkarotes piena un miltus. Visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga bieza masa. Tad pamazām pievieno pienu un maisa, līdz masa ir vijīga un šķidra. Cep uz karstas, ietaukotas pannas no katras puses aptuveni 1–2 minūtes.
  2. Pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu, tad liek sīpolus, cukuru, sāli un piparus. Visu karsē un maisa, līdz cukurs izkusis, tad pievieno etiķi un turpina karamelizēt, līdz sīpoli mīksti.
  3. Sviestam pievieno kapātas dilles un kārtīgi samaisa.
  4. Siļķes, gurķusi un krējumus liek bļodā un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  5. Uz šķīvja liek pirmo pankūku, pāri tai kārto siļķes tartaru, tad liek nākamo pankūku, tad virsū liek garšaugu sviestu, vēl vienu pankūku, karamelizētos sīpolus un vēl vienu pankūku. Turpina kārtot, līdz pietiek pankūku vai beidzas sastāvdaļas. Pankūku kūku var kārtot, cik augstu vien vēlas. Kūkas augšpusē smērē krēmsieru un kārto sagrieztos siļķu gabaliņus. Visu pārkaisa ar sinepju dīgstiem nelielam asumiņam. Pagatavoto kūku liek ledusskapī sastingt uz 1 stundu. Tad griež gabaliņos un ēd.