PANKŪKU KŪKA AR SIĻĶU TARTARU UN KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
PANKŪKĀM
1 ola
½ tējkarotes sāls
100 g miltu
250 g piena
eļļa
KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM
1 ēdamkarote olīveļļas
6 sīpoli, sagriezti ripiņās
3 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
GARŠVIELU SVIESTAM
100 g sviesta istabas temperatūrā
buntīte kapātu diļļu
SIĻĶU TARTARAM
300 g Viči tradicionālo siļķu, sagrieztu mazos gabaliņos
1 ½ garā gurķa, smalki sakapāta
4 ēdamkarotes skābā krējuma
1 ēdamkarote saldā krējuma
sāls
pipari
krēmsiers
2 Viči tradicionālo siļķu filejas, sagrieztas plānākās un īsākās šķēlītēs
sinepju dīgsti
Pagatavošana
Pagatavo plānās pankūkas. Bļodā sakuļ olu kopā ar sāli, pievieno 2 ēdamkarotes piena un miltus. Visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga bieza masa. Tad pamazām pievieno pienu un maisa, līdz masa ir vijīga un šķidra. Cep uz karstas, ietaukotas pannas no katras puses aptuveni 1–2 minūtes.
Pannā uz vidēji augstas uguns uzkarsē olīveļļu, tad liek sīpolus, cukuru, sāli un piparus. Visu karsē un maisa, līdz cukurs izkusis, tad pievieno etiķi un turpina karamelizēt, līdz sīpoli mīksti.
Sviestam pievieno kapātas dilles un kārtīgi samaisa.
Siļķes, gurķusi un krējumus liek bļodā un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Uz šķīvja liek pirmo pankūku, pāri tai kārto siļķes tartaru, tad liek nākamo pankūku, tad virsū liek garšaugu sviestu, vēl vienu pankūku, karamelizētos sīpolus un vēl vienu pankūku. Turpina kārtot, līdz pietiek pankūku vai beidzas sastāvdaļas. Pankūku kūku var kārtot, cik augstu vien vēlas. Kūkas augšpusē smērē krēmsieru un kārto sagrieztos siļķu gabaliņus. Visu pārkaisa ar sinepju dīgstiem nelielam asumiņam. Pagatavoto kūku liek ledusskapī sastingt uz 1 stundu. Tad griež gabaliņos un ēd.
Komentāri: