Paelja ar vistu, čorizo un garnelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Šī paelja ir pilnīga savā garšu buķetē – pikants čorizo, krēmīgi rīsi, paprika un jūras veltes. Vilinoša kombinācija! Baudi maltīti kopā ar glāzi MURVIEDRO COLLECION TEMPRANILLO sarkanvīna, lai pilnībā izprastu, ko nozīmē perfekta ēdiena un vīna saderība!

Sastāvdaļas

  • 140 g čorizo desas
  • 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • 1 liels saldais sīpols, sīki sakapāts
  • 1 sarkanā paprika, sīki sakapāta
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 250 g konservētu tomātu
  • 4 lauru lapas
  • 7 g kūpinātas paprikas pulvera
  • 250 ml sausa baltvīna
  • 400 g vistas šķiņķīšu, sīki sagrieztu
  • 400 g rīsu
  • 1 g safrāna
  • 2 vistas buljona kubiņi
  • 1 litrs ūdens
  • 400 g dažādu garneļu
  • 200 g mīdiju gaļas
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu
  • citrons pasniegšanai
  • sakapāti pētersīļi pasniegšanai
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote maltu piparu

Pagatavošana

  1. Katliņā ar augstām malām lej pusi olīveļļas un liek cepties vistas šķiņķīšu gabaliņus, cep 2–5 minūtes, līdz tie ir zeltaini. 
  2. Vistu izņem no katla, tajā ielej ūdeni, pievieno buljona kubiņus, lauru lapas, kūpināto papriku, safrānu un ļauj uzvārīties, pēc pirmajiem burbuļiem noņem no uguns. 
  3. Sagatavo pannu ar augstām malām vai speciālo paeljas pannu. Uzkarsē eļļu un liek cepties sakapātu čorizo desu. Cep 2–3 minūtes, pievieno sīpolus, paprikas un ķiplokus. Cep 5 minūtes.
  4. Pannā liek tomātus un apcep 2 minūtes. Pielej baltvīnu un ļauj visam novārīties 5 minūtes. Pievieno apcepto vistu un apmaisa. Pieliek sāli un piparus pēc garšas.
  5. Pannā ber nevārītus rīsus un apgrauzdē 2 minūtes. Pievieno sagatavoto buljonu. Kopš šī brīža rīsus vairs nedrīkst maisīt. Lai pakustinātu un vienmērīgi sadalītu šķidrumu, pannu var pakratīt aiz rokturiem.
  6. Uz lēnas uguns bez vāka visu sutina 15 minūtes. Ja izskatās, ka ir par maz šķidruma, tad pievieno ne vairāk kā 250 ml karsta ūdens. Ik pa brīdim pannas saturu pakustina.
  7. Pa virsu ber saldētos zaļos zirnīšus un gatavo vēl 5 minūtes.
  8. Pa visu paeljas virsmu kārto jūras veltes, uz pannas liek foliju un pa virsu dvieli. Šādi sutina 15 minūtes. Pasniedz ar citrona daiviņām un svaigiem pētersīļiem.

Komentāri: