Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Nūdeļu vistas zupa
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 2.sērijā, kas veltīta VISTAS tēmai!
Sastāvdaļas
BULONAM:
2 selerijas kāti
2 sīpoli
3 burkāni
2 ķiploka daiviņas
1 vesela vista
½ bunte pētersīļu
1 tējkarote melno graudu piparu
3 lauru lapas
2 litri auksta ūdens
citronzāle 2 cm no veselā stiebra
1 šķipsniņa malta muskatrieksta
ZUPAI:
100 g olu nūdeļu
2 selerijas kāti
2 sīpoli
3 burkāni
½ bunte pētersīļu
Pagatavošana
Pagatavo buljonu. Lielā katlā liek dārzeņus, vistu un garšvielas. Aplej ar aukstu ūdeni un liek vārīties uz vidējas uguns apmēram 2 stundas, līdz vista ir gatava.
Katlā ar nelielu daudzumu eļļas apcep gabaliņos sagrieztus atlikušos dārzeņus.
Buljonu nokāš atsevišķā katlā, novārīto vistas gaļu smalki sakapā un visu pievieno saceptajiem dārzeņiem.
Citā katlā novāra olu nūdeles pilnībā gatavas.
Zupu pasniedz. Bļodiņā liek novārītās nūdeles, pāri lej buljonu ar dārzeņiem un vistu. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem.
Komentāri: