Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Mundierī cepti kartupeļi ar žāvētas gaļas un biezpiena mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
200 g žāvētas gaļas
200 g biezpiena
1 sīpols
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā un ar asu nazi katrā kartupelī iedur pāris vietās. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Kartupeļus ietin folijā, liek cepeškrāsnī uz pannas un cep apmēram 1 stundu. Ja nav pieejama cepeškrāsns, kartupeļus vienkārši novāra ar visu mizu.
Biezpiena–gaļas pildījumu gatavo tad, kad kartupeļi ir jau izcepušies.
Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos. Gaļu sagriež mazos kubiņos.
Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties sīpolus un gaļu.
Kad gaļa ir pacepta 2–3 minūtes un sīpoli ir kļuvuši zeltaini, pievieno biezpienu un samaisa. Pacep vēl apmēram 1 minūti. Nepieciešamības gadījumā pievieno sāli.
Katrā kartupelī no augšpuses iegriež, iegriezumu mazliet paver vaļā, ar karoti izkasa nedaudz kartupeļu mīkstumu un samaisa to ar biezpiena–gaļas pildījumu.
Ar karoti liek pildījumu kartupeļos. Pasniedz karstu.
Pasniedzot kartupeļus, tos var papildināt ar sasmalcinātiem zaļumiem rīvētu sieru vai skābu krējumu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: