Lai meža gaļa nekļūtu sausa un sīksta, jāprot to pagatavot. Šis mežacūkas sautējums ir patiešām sulīgs un ļoti, ļoti aromātisks. Izdošanās atslēga ir laba meža gaļa, mazliet kūpinājuma dūmiņa, pareizās garšvielas un labi daudz saceptu dārzeņu.
Šī recepte domāta medījumam, bet būs gana garda arī ar parasto mājas cūkgaļu vai liellopa šķiņķi.
Garšvielas:
Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolu sagriež palielos gabalos.
Sēnes notīra, noskalo un nokasa kātiņus.
Burkānu notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās rīves.
Kūpināto gaļu sagriež mazās standziņās.
Cūkgaļu noskalo, nosusina un sagriež palielos gabalos.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep kūpināto gaļu. Gaļu cep ~ 7-10 minūtes, kamēr iztek tauki, tad pārliek lielākā katlā.
Atsevišķā pannā apcep cūkgaļu no visām pusēm brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa piparus
Kad gaļa apcepta, to pārliek katlā un turpina sutināt uz nelielas liesmas.
Uz pannas, nelielā eļļas daudzumā apcep burkānus, līdz tie kļūst zeltaini. Apceptos burkānus pievieno katla saturam.
Tāpat atsevišķi apcep sēnes un sīpolus. Arī tos pievieno katla saturam.
Visu pārlej ar iepriekš sagatavotu gaļas vai dārzeņu buljonu. Ja tāds nav pieejams, aizvieto ar buljona kubiņu. Sautējumam pievieno tomātu pastu un 1 ēdamkaroti maltas saldās paprikas.
Sagatavo garšvielas: tīrā auduma drāniņā liek garšvielas un ķiploka daiviņas. Muskatriekstam ar nazi atdala mazu gabaliņu un pievieno garšvielām. Drāniņu aizsien kā pauniņu un liek katlā.
Gaļu uz nelielas liesmas sutina 2-2,5 stundas, līdz gaļa ir mīksta un virums – aromātisks.
Saldajā krējumā iemaisa mērces biezinātāju vai cieti un pievieno katla saturam.
Ļauj, lai uzsit burbuli, un tūlīt izslēdz liesmu.
Piedevās pasniedz ar mizu vārītus kartupeļus un marinētus gurķus.
Komentāri: