Melleņu un biezpiena kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g cepumu
  • 120 g sviesta
  • 200 g krēmsiera
  • 350 g biezpiena
  • 140 g cukura
  • 8 g Dr. Oetker kukurūzas cietes
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 175 g skābā krējuma
  • 4 olas
  • 200 g melleņu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 °C temperatūrai. Apaļu cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu.
  2. Mazā katliņā izkausē sviestu. Tikmēr sasmalcina cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber formā un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem. Liek ledusskapī.
  3. Lielā bļodā saputo krēmsieru kopā ar biezpienu, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas cieti un sēkliņas no vaniļas pāksts. Iemaisa skābo krējumu. Masā pa vienai iekuļ olas, beigās pievieno mellenes.
  4. Cep krāsnī ~ 1 stundu. Kūka ir gatava, kad, pakustinot pannu, tā nedaudz kustas pa vidu.

Komentāri: