Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Melleņu un biezpiena kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
300 g cepumu
120 g sviesta
200 g krēmsiera
350 g biezpiena
140 g cukura
8 g Dr. Oetker kukurūzas cietes
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
175 g skābā krējuma
4 olas
200 g melleņu
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 °C temperatūrai. Apaļu cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu.
Mazā katliņā izkausē sviestu. Tikmēr sasmalcina cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber formā un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem. Liek ledusskapī.
Lielā bļodā saputo krēmsieru kopā ar biezpienu, kamēr tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas cieti un sēkliņas no vaniļas pāksts. Iemaisa skābo krējumu. Masā pa vienai iekuļ olas, beigās pievieno mellenes.
Cep krāsnī ~ 1 stundu. Kūka ir gatava, kad, pakustinot pannu, tā nedaudz kustas pa vidu.
sveiki, kadus cepumus izmantojat? paldies
Sveiciens! Izmantojām klasiskos Selgas cepumus. Lai izdodas 🙂