Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Mazās tartes ar brī sieru
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
6 sarkanie sīpoli
sviests cepšanai
olīveļļa cepšanai
3 ēdamkarotes brūnā cukura
400 g kārtainās mīklas
125 g brī siera
12 zaļie sparģeļi
3–4 šķēles bekona
Pagatavošana
Sarkanos sīpolus sagriež pusripiņās, liek dziļā pannā ar piciņu sviesta un 2 ēdamkarotēm olīveļļas un uz lēnas uguns izsautē.
Kad sīpoli ir mīksti, tiem pievieno brūno cukuru, vēl mazliet sviesta un turpina sautēt, līdz tie ir pavisam mīksti un saldeni. Cukuru liek pa daļām, lai var piekoriģēt garšu.
Izrullē mīklu, ko liek ar cepamo papīru izklātā formā – vienā lielākā vai vairākās maza izmēra. Mīklu sadursta ar dakšiņu.
Kad mīkla ir formā, tās pamatā liek karamelizētos sīpolus visai biezā kārtā. Pa virsu liek biezās šķēlēs sagrieztu brī sieru un sparģeļus.
Bekona šķēles sagriež mazos gabaliņos, uz pannas (bez taukvielām) apcep kraukšķīgas un pārkaisa ar tām tarti.
Visu liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 190–200 °C temperatūrai, un cep, līdz siers pakusis, mīkla zeltaini brūna un sparģeļi gatavi.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: