Jelly Slices

Viegla
līdz 30 min
10 personām

Meklē kādu interesantu ideju bērnu ballītes našķiem? Jelly Slices pārsteigs katru ballītes viesi, turklāt garšos ne tikai mazajiem kārumniekiem.

Sastāvdaļas

  • 300 g smilšu cepumu
  • 120 g sviesta
  • 2 tējkarotes Dr. Oetker želatīna
  • 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
  • 4 ēdamkarotes citronu sulas
  • Dr. Oetker cukura graudiņi
  • Dr. Oetker aveņu želeja

Pagatavošana

  1. Cepumus sablendē smilšu konsistencē un sajauc ar izkausētu sviestu. Veidnē (20 x 30 cm izmērā) ieklāj pārtikas plēvi, un virs tās izlīdzina cepumus vienmērīgi pa visu pannu. Liek ledusskapī sastingt.
  2. Uzbriedina želatīnu.
  3. Iebiezināto pienu sajauc ar citronu sulu.
  4. Kad želatīns uzbriedis, to izkausē karsta ūdens peldē un nedaudz atdzesē.
  5. Želatīnam pievieno karoti iebiezinātā piena, lai tas nedaudz atdziest. Iemaisa to iebiezinātajā pienā. Beigās iemaisa aptuveni ēdamkaroti cukura graudiņu.
  6. Iebiezināto pienu lej virs cepumu kārtas un izlīdzina pa visu formu. Liek ledusskapī sastingt.
  7. Pagatavo aveņu želeju pēc norādījumiem uz iepakojuma – uzvāra 500 ml ūdens, iemaisa pulveri un samaisa. Kad želeja 10 minūtes padzisusi, lej to virs iebiezinātā piena kārtas, pārkaisa vēl ar krāsainajiem cukura graudiņiem un liek ledusskapī sastingt uz 4 stundām vai nakti. Griež gabalos un pasniedz.