Jaffa apelsīnu cepumi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

  • 175 g miltu
  • 25 g pūdercukura
  • 100 g auksta sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote ūdens

APELSĪNU ŽELEJAI

  • 150 g apelsīnu džema
  • 5 g želatīna + 1 ēdamkarote ūdens
  • 200 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Bļodā liek miltus, pūdercukuru un kubiņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstu galiem izveido smiltīm līdzīgu konsistenci.
  2. Pievieno olas dzeltenumu un ūdeni. Samīca visu kopā, līdz mīklu var savelt viendabīgā bumbā.
  3. Mīklu izrullē uz tīras galda virsmas ~ ½ cm biezumā. Izgriež 5–7 cm lielus aplīšus . Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Liek krāsnī un cep 8–10 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Želatīnu aplej ar ūdeni un ļauj uzbriest 5 minūtes. Kad tas uzsūcis visu šķidrumu, izkausē to un pievieno apelsīnu džemam. Želejas masu samaisa un lej uz plakanas pannas vai virsmas. Liek ledusskapī uz 30–60 minūtēm sacietēt.
  5. Šokolādi sasmalcina un izkausē karsta ūdens tvaikos.
  6. Atdzesēto želeju sagriež nedaudz mazākos aplīšos kā izceptās pamatnītes. Uz katras pamatnītes liek pa vienam želejas gabaliņam. Mērc visu šokolādē un ļauj pēc tam šokolādei sacietēt. Pasniedz ar Earl Grey tēju.