Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Jaffa apelsīnu cepumi
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
BISKVĪTAM
175 g miltu
25 g pūdercukura
100 g auksta sviesta
1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote ūdens
APELSĪNU ŽELEJAI
150 g apelsīnu džema
5 g želatīna + 1 ēdamkarote ūdens
200 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
Bļodā liek miltus, pūdercukuru un kubiņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstu galiem izveido smiltīm līdzīgu konsistenci.
Pievieno olas dzeltenumu un ūdeni. Samīca visu kopā, līdz mīklu var savelt viendabīgā bumbā.
Mīklu izrullē uz tīras galda virsmas ~ ½ cm biezumā. Izgriež 5–7 cm lielus aplīšus . Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Liek krāsnī un cep 8–10 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Želatīnu aplej ar ūdeni un ļauj uzbriest 5 minūtes. Kad tas uzsūcis visu šķidrumu, izkausē to un pievieno apelsīnu džemam. Želejas masu samaisa un lej uz plakanas pannas vai virsmas. Liek ledusskapī uz 30–60 minūtēm sacietēt.
Šokolādi sasmalcina un izkausē karsta ūdens tvaikos.
Atdzesēto želeju sagriež nedaudz mazākos aplīšos kā izceptās pamatnītes. Uz katras pamatnītes liek pa vienam želejas gabaliņam. Mērc visu šokolādē un ļauj pēc tam šokolādei sacietēt. Pasniedz ar Earl Grey tēju.
Komentāri: