Ingvera cepumi

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 185 g miltu
  • 2 tējkarotes malta ingvera
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • šķipsna malta muskatrieksta
  • šķipsna sāls
  • 60 g ingvera sukāžu
  • 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
  • 110 g sviesta
  • 100 g tumši brūnā cukura
  • 150 g medus

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, ingveru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu, sāli un ingvera sukādes. Ar putojamo slotiņu vai koka karoti visu samaisa.
  2. Atsevišķā traukā puto sviestu kopā ar cukuru, medu un rīvēto ingveru. Puto, līdz iegūta viendabīga, gaiša masa.
  3. Pie sviesta maisījuma pievieno sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa visu kopā. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām vai vislabāk uz nakti.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 °C temperatūrai. Pannu noklāj ar cepamo papīru.
  5. Bļodu ar mīklu ņem ārā no ledusskapja. Cepumu masu sadala 20 vienādās dāļās un veido vienādas bumbiņas. Tās liek uz pannas, ieturot lielu distanci. Bumbiņas apber ar brūno cukuru, lai cepumus padarītu ekstra kristāliskus. Cep krāsnī 10–12 minūtes, pēc cepšanas atdzesē.