Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ingvera cepumi
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
185 g miltu
2 tējkarotes malta ingvera
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote kanēļa
šķipsna malta muskatrieksta
šķipsna sāls
60 g ingvera sukāžu
1 ēdamkarote rīvēta ingvera
110 g sviesta
100 g tumši brūnā cukura
150 g medus
Pagatavošana
Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, ingveru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu, sāli un ingvera sukādes. Ar putojamo slotiņu vai koka karoti visu samaisa.
Atsevišķā traukā puto sviestu kopā ar cukuru, medu un rīvēto ingveru. Puto, līdz iegūta viendabīga, gaiša masa.
Pie sviesta maisījuma pievieno sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa visu kopā. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām vai vislabāk uz nakti.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 °C temperatūrai. Pannu noklāj ar cepamo papīru.
Bļodu ar mīklu ņem ārā no ledusskapja. Cepumu masu sadala 20 vienādās dāļās un veido vienādas bumbiņas. Tās liek uz pannas, ieturot lielu distanci. Bumbiņas apber ar brūno cukuru, lai cepumus padarītu ekstra kristāliskus. Cep krāsnī 10–12 minūtes, pēc cepšanas atdzesē.
Komentāri: