Eton mess

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MERINGAM

  • 2 olu baltumi
  • 120 g cukura

KRĒMAM

  • 250 g maskarpones siera
  • 1 vaniļas pāksts
  • 150 ml saldā krējuma

Svaigas ogas

Pagatavošana

  1. Bļodā puto olu baltumus. Pamazām pievieno cukuru. Puto ilgi, aptuveni 10 minūtes. Olbaltumam jābūt krēmīgam, zīdainam, cukuram – izkusušam.
  2. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru. Sakarsē cepeškrāsni līdz 100 ºC temperatūrai. Uz cepamās pannas smērē apaļas vai citas formas olbaltumu. Cep krāsnī 60–80 minūtes, līdz meringi pilnībā izžuvuši. Pēc cepšanas atdzesē.
  3. Pagatavo krēmu, saputojot maskarpones sieru, vaniļas sēkliņas un saldo krējumu.
  4. Starp diviem meringiem smērē krēmu, liek svaigas ogas nelielam spirgtumam un pa virsu vēl nedaudz krēmu un ogas. Pasniedz uzreiz. Neuztraucieties, ja merings salūzt, tāpēc jau to sauc par nekārtību –