Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Eton mess
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
MERINGAM
2 olu baltumi
120 g cukura
KRĒMAM
250 g maskarpones siera
1 vaniļas pāksts
150 ml saldā krējuma
Svaigas ogas
Pagatavošana
Bļodā puto olu baltumus. Pamazām pievieno cukuru. Puto ilgi, aptuveni 10 minūtes. Olbaltumam jābūt krēmīgam, zīdainam, cukuram – izkusušam.
Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru. Sakarsē cepeškrāsni līdz 100 ºC temperatūrai. Uz cepamās pannas smērē apaļas vai citas formas olbaltumu. Cep krāsnī 60–80 minūtes, līdz meringi pilnībā izžuvuši. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu, saputojot maskarpones sieru, vaniļas sēkliņas un saldo krējumu.
Starp diviem meringiem smērē krēmu, liek svaigas ogas nelielam spirgtumam un pa virsu vēl nedaudz krēmu un ogas. Pasniedz uzreiz. Neuztraucieties, ja merings salūzt, tāpēc jau to sauc par nekārtību –
Komentāri: