Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
DUBULTAIS SMASH BURGERS
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
800 g maltas liellopu gaļas
200 g Čedaras siera
100 g bekona
1 tējkarote brūnā cukura
1 ledus salāta galviņa
1 liels sīpols
150 g marinētu gurķīšu
100 g halapenjo piparu
1 liels tomāts
2 Hanzas Maiznīcas burgermaizītes
50 g sviesta
olīveļļa cepšanai
MĒRCEI
1 liels sīpols
150 g marinētu gurķīšu
50 g majonēzes
50 g kečupa
50 g Dižonas sinepju
½ tējkarotes Vusteršīras mērces
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Malto gaļu sadala četrās vienādās daļās, un izveido plānu kotleti. Pusi Čedaras siera sarīvē, liek iekšā maltās gaļas kotletē, ko saritina gaļas bumbiņā. Karstā pannā pa vienai liek cepties maltās gaļas bumbiņas, tās plāni saplacinot ar metāla lāpstiņu un apcepot no abām pusēm. Plānajām gaļas kotletēm liek virsū šķēli Čedaras siera, un tās liek krāsnī cepties uz 3 minūtēm 180 ºC temperatūrā. Kopā būtu jāsanāk četrām gaļas kotletēm, pa divām katrā burgerā.
Pagatavo mērci. Bļodā liek smalki sakapātus marinētos gurķīšus un halapenjo piparus, pievieno majonēzi, sinepes, kečupu un Vusteršīras mērci. Atsevišķā pannā sacep smalki sakapātu sīpolu, ko pievieno pārējām mērces sastāvdaļām. Visu kārtīgi samaisa un atstāj savilkties.
Uzkarsētā pannā liek sviestu, kurā apcep uz pusēm pārgrieztas burgermaizītes, līdz tās kļūst zeltainu brūnas. Tajā pašā pannā liek cepties bekona strēmeles. Bekonu pārber ar brūno cukuru un ļauj tam viegli karamelizēties. Kad gatavs, to smalki sakapā.
Liek kopā burgeru. Ņem apcepto burgermaizes pamatni, iesmērē ar mērci, liek virsū pirmo kotleti. Pa virsu izkusušajam sieram uzber sakapāto bekonu un liek tomāta šķēli. Tālāk pievieno mērci, vēl vienu gaļas kotleti, ko arī pārber ar bekonu. Nobeigumā pievieno svaigi sakapātu salāta lapu, vēl nedaudz mērces un liek virsū otru pusi burgermaizes.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: