DUBULTAIS SMASH BURGERS

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 800 g maltas liellopu gaļas
  • 200 g Čedaras siera
  • 100 g bekona
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • 1 ledus salāta galviņa
  • 1 liels sīpols
  • 150 g marinētu gurķīšu
  • 100 g halapenjo piparu
  • 1 liels tomāts
  • 2 Hanzas Maiznīcas burgermaizītes
  • 50 g sviesta
  • olīveļļa cepšanai

MĒRCEI

  • 1 liels sīpols
  • 150 g marinētu gurķīšu
  • 50 g majonēzes
  • 50 g kečupa
  • 50 g Dižonas sinepju
  • ½ tējkarotes Vusteršīras mērces
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Malto gaļu sadala četrās vienādās daļās, un izveido plānu kotleti. Pusi Čedaras siera sarīvē, liek iekšā maltās gaļas kotletē, ko saritina gaļas bumbiņā. Karstā pannā pa vienai liek cepties maltās gaļas bumbiņas, tās plāni saplacinot ar metāla lāpstiņu un apcepot no abām pusēm. Plānajām gaļas kotletēm liek virsū šķēli Čedaras siera, un tās liek krāsnī cepties uz 3 minūtēm 180 ºC temperatūrā. Kopā būtu jāsanāk četrām gaļas kotletēm, pa divām katrā burgerā.
  2. Pagatavo mērci. Bļodā liek smalki sakapātus marinētos gurķīšus un halapenjo piparus, pievieno majonēzi, sinepes, kečupu un Vusteršīras mērci. Atsevišķā pannā sacep smalki sakapātu sīpolu, ko pievieno pārējām mērces sastāvdaļām. Visu kārtīgi samaisa un atstāj savilkties.
  3. Uzkarsētā pannā liek sviestu, kurā apcep uz pusēm pārgrieztas burgermaizītes, līdz tās kļūst zeltainu brūnas. Tajā pašā pannā liek cepties bekona strēmeles. Bekonu pārber ar brūno cukuru un ļauj tam viegli karamelizēties. Kad gatavs, to smalki sakapā.
  4. Liek kopā burgeru. Ņem apcepto burgermaizes pamatni, iesmērē ar mērci, liek virsū pirmo kotleti. Pa virsu izkusušajam sieram uzber sakapāto bekonu un liek tomāta šķēli. Tālāk pievieno mērci, vēl vienu gaļas kotleti, ko arī pārber ar bekonu. Nobeigumā pievieno svaigi sakapātu salāta lapu, vēl nedaudz mērces un liek virsū otru pusi burgermaizes.