Šie cepumi ir īsts kārums tumšās šokolādes un kakao cienītājiem. Interesanta tiem ir garoziņa – kā zemestrīcē saplaisājusi pūdercukura kārtiņa, kas atklāj sulīgi tumšo šokolādes cepumu.
Bļodā sajauc miltus, kakao, kafiju, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
Sakuļ sviestu, cukuru, olu un pienu.
Šokolādi izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē un pievieno sviesta masai.
Sakulto sviesta masu pievieno miltu maisījumam, un visu samīca kopā viendabīgā masā.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ieliek saldētavā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. No mīklas veido nelielas bumbiņas.
Pūdercukuru uzber uz šķīvja biezā kārtā. Katru bumbiņu apvārta pūdercukurā vismaz 2 reizes tā, lai nepaliek neviena tumšās mīklas laukumiņa. Tad liek uz cepamās pannas.
Cep 12–14 minūtes, līdz cepumu virspuse ir nedaudz ieplīsusi. Cepumus pasniedz atdzesētus.
Ļoti garšīgi sanāca! Man ir 12 gadi un mamma ir laimīga!