Citronzāles stiebru izdauza, lai tas “atdotu” zupai savu aromātu.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež. Ingvera sakni notīra un sarīvē, čili un purava kātu sagriež ripiņās. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, puravus, čili, ķiplokus un ingveru. Cep ~ 2–3 minūtes.
Pannas saturu pārliek katliņā, pievieno dārzeņu buljonu. Burkānus noskalo, notīra un sagriež plānos stienīšos, pievieno buljonam un vāra ~ 10 minūtes.
Zupai pievieno sulu no 1 laima, pusi norādītā sojas un zivju mērces daudzuma un cukuru. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl mērces un cukuru.
Pievieno nūdeles un vāra atbilstoši to gatavošanas instrukcijai.
Cieti samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm auksta ūdens un iemaisa zupā.
Visbeidzot zupai pievieno jūras veltes. Ļauj, lai zupa uzmet burbuli, un izslēdz liesmu.
Zupu pasniedz bļodiņās, pārkaisītu ar zaļumiem un papildinātu ar nedaudz svaigu laima sulu.
Lieliska, veselīga un ļoti garšīga zupa. Lai gan nezinu kādēļ man sanāca vairāk salda nekā asa zupa, bet tik un tā vienreizēji!