Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Aprikožu un auzu pārslu deserts
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
sauja žāvētu aprikožu
8 svaigas aprikozes vai 2 nektarīni
1 ēdamkarote medus vai 2 ēdamkarotes cukura
vaniļas ekstrakts
200 g pilngraudu auzu pārslu
100 g dažādu riekstu
2 ēdamkarotes brūnā cukura
žāvēti augļi pēc izvēles
Krēmam
250 g maskarpones siera
100 ml bezpiedevu jogurta
100 ml saldā krējuma
1/2 tējkarote kanēļa
cukurs pēc garšas
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
Auzu pārslas kopā ar riekstiem un cukuru apmaisa un ber uz pannas. Ja vēlas, var pievienot godži ogas, kokosriekstu skaidiņas u.c. žāvētus enerģijas avotus.
Liek krāsnī grauzdēties uz 10–15 minūtēm, līdz muslis ir kļuvis zeltaini brūns. Pēc grauzdēšanas atdzesē.
Tikmēr pagatavo aprikozes. Gan svaigās, gan žāvētās aprikozes sagriež nelielos gabaliņos un liek nelielā katliņā. Pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu pēc garšas (ne vairāk kā 1 ēdamkaroti). Vāra, līdz auglīši kļuvuši mīksti. Atdzesē.
Pagatavo krēmu. Maskarponi un jogurtu liek bļodiņā un samaisa, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno kanēli un cukuru, ja šķiet, ka krēms ir par skābu. Iemaisa. Beidzamo pievieno saldo krējumu un ar rokas putojamo slotiņu to ieputo.
Desertu kārto trauciņos vai burciņās šādā secībā – muslis, krēms, augļi, atkārto. Pēc pagatavošanas tam jāpastāv 1–2 stundas, lai deserts ievelkas.
Ja muslis pēc desertu pagatavošanas paliek pāri, uzglabā to plastmasas kārbiņā un ēd brokastīs ar pienu vai jogurtu.
nav skaidrrs, kapec tadi ‘navaroti’ ka Islandes jogurts??? vai grieku?? Grieku – nu tads, nekads…. ja kads lietos Tukuma , tad fui???
man tei gaisa atmina, ka viena kuku meistare cepa shifona biskvitu. Anglu val. – sponge – macalka…. kur te shifons????
nav skaidrrs, kapec tadi ‘navaroti’ ka Islandes jogurts??? vai grieku?? Grieku – nu tads, nekads…. ja kads lietos Tukuma , tad fui???
man tei gaisa atmina, ka viena kuku meistare cepa shifona biskvitu. Anglu val. – sponge – macalka…. kur te shifons????