Aprikožu un auzu pārslu deserts

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • sauja žāvētu aprikožu
  • 8 svaigas aprikozes vai 2 nektarīni
  • 1 ēdamkarote medus vai 2 ēdamkarotes cukura
  • vaniļas ekstrakts
  • 200 g pilngraudu auzu pārslu
  • 100 g dažādu riekstu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • žāvēti augļi pēc izvēles
Krēmam
  • 250 g maskarpones siera
  • 100 ml bezpiedevu jogurta
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Auzu pārslas kopā ar riekstiem un cukuru apmaisa un ber uz pannas. Ja vēlas, var pievienot godži ogas, kokosriekstu skaidiņas u.c. žāvētus enerģijas avotus.
  3. Liek krāsnī grauzdēties uz 10–15 minūtēm, līdz muslis ir kļuvis zeltaini brūns. Pēc grauzdēšanas atdzesē.
  4. Tikmēr pagatavo aprikozes. Gan svaigās, gan žāvētās aprikozes sagriež nelielos gabaliņos un liek nelielā katliņā. Pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu pēc garšas (ne vairāk kā 1 ēdamkaroti). Vāra, līdz auglīši kļuvuši mīksti. Atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Maskarponi un jogurtu liek bļodiņā un samaisa, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno kanēli un cukuru, ja šķiet, ka krēms ir par skābu. Iemaisa. Beidzamo pievieno saldo krējumu un ar rokas putojamo slotiņu to ieputo.
  6. Desertu kārto trauciņos vai burciņās šādā secībā – muslis, krēms, augļi, atkārto. Pēc pagatavošanas tam jāpastāv 1–2 stundas, lai deserts ievelkas.
  7. Ja muslis pēc desertu pagatavošanas paliek pāri, uzglabā to plastmasas kārbiņā un ēd brokastīs ar pienu vai jogurtu.

Komentāri:

  • mans saka:

    nav skaidrrs, kapec tadi ‘navaroti’ ka Islandes jogurts??? vai grieku?? Grieku – nu tads, nekads…. ja kads lietos Tukuma , tad fui???
    man tei gaisa atmina, ka viena kuku meistare cepa shifona biskvitu. Anglu val. – sponge – macalka…. kur te shifons????